SST problem on a server with multiple network cards

VA Smalltalk is a "100% VisualAge compatible" IDE that includes the original VisualAge technology and the popular VA Assist and WidgetKit add-ons.

Moderators: Eric Clayberg, wembley, tc, Diane Engles, solveig

SST problem on a server with multiple network cards

Postby sdunstan » Fri Oct 26, 2007 9:30 am


We had a little problem to get a WebService working on a Server with multiple network cards. The WebService should not open a port on all the cards but just on one distinct IP address for one network card.

In the transport definition for the http server, we were using the "http://hostname:portno"; definition, however in the method SstWSNetworkTransportStrategy>>transportUrlFor:from: during the copy of the SstUrl, the host got ignored.

We changed the following line in the method to the following code and everything seems to work now.

transportUrl address: (':', port printString).


transportUrl address: (anSstUrl host, ':', port printString).

So the method looks like this:
Code: Select all
  SstWSNetworkTransportStrategy>>transportUrlFor: anSstUrl from: aContainer

  " Check the transport mappings in @aContainer. If a mapping occurs, derive a URL from the mapping
  that can be used to determine the correct transport configuration for @anSstUrl "

  | transportScheme transportUrl port |

  transportUrl := anSstUrl copy path: '/'.

  ( transportScheme := aContainer configuration transportSchemeFor: anSstUrl ) notNil
    ifTrue: [
      transportUrl transport: transportScheme ;
      scheme: transportScheme ].

  port := anSstUrl port ifNil: [ anSstUrl class defaultPort ].
  transportUrl address: (anSstUrl host, ':', port printString).



Posts: 1
Joined: Wed Oct 24, 2007 4:40 am

Return to VA Smalltalk 7.0, 7.5 & 8.0

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 1 guest